23 de nov. 2009

Les tortugues, un animal molt lent

Les tortugues, com tothom sap, son uns animals molt, molt lents. Apareixen en alguns contes i fàbules, com el de "La llebre i la tortuga", ja que transmeten valors importants i tenen un sentit lògic. En molts dibuixos també surten, com en les "Tortugues ninjes".

Fa uns anys vaig anar al Carib de vacances amb la meva familia. Vam estar a diferents illes. En una illa vam fer una excusió que ens feia molta il·lusió a tots, vam nedar amb tortugues. Les tortugues passaven tant a la vora teu que les podies tocar. Tenien una closca dura, no era llisa, tenia bonys, com diferents escames. Tenien unes cames en forma d'aletes, per poder nedar més facilment, un cap petit amb un coll que s'allarga i surt de la closca però que quan observen algun perill s'amaguen a dins del seu petit amagatall. També tenen una cua petitona i punxeguda. El tacte de les parts externes del cos era molt especial, era una pell forta i seca però alhora relliscosa.

Eren diferents a les tortugues terrestres, perquè al nedar no anaven tan lentes. A part de veure-les i nedar amb elles, també podies pujar-te a sobre d'alguna i anar amb ella, encara que el problema venia quan s'enfonsa, aleshores l'havies de deixar anar.

Al carib les aigues són càlides i molt transparent. Les tortugues marines estan a mar obert, a diferents zones i es van movent. Nedar amb elles té un perill, ja que a part d'aquestes hi ha tot tipus d'animals marins més, així que s'ha destar amb els ulls ben oberts i no distreure't amb aquest paradis natural i les càlides aigues.

Si teniu la oportunitat de viure una experiència semblant, no la desaprofiteu!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada