30 de nov. 2009

Els dofins, uns animals molt amigables

A les vacances de fa sis o set anys, no me'n recordo molt bé, anava amb uns amics dalt d'un vaixell. Estàvem navegant pel mar mediterrani, i el meu pare, estava mirant per la finestra mentre esperàvem que ens portessin el menjar. Ell va dir: mireu hi ha dofins! Nosaltres no ens ho podíem creure, semblava impossible, tot i així, al moment, ja estàvem tots nosaltres mirant cap a la mar, i sí, el meu pare tenia raó, hi havien molts dofins, era un gran grup.

Els dofins, com molts altres animals, es desplacen i viuen per manades, hi ha un cap que dirigeix el grup, quan aquest mor hi ha un altre que agafa el seu lloc. Ells tenen un llenguatge propi, es comuniquen mitjançant sons normalment aguts, així que com la finestra estava oberta, podíem escoltar de fons el soroll que feien.

Es veia com sortien de l'aigua saltant i tot seguit els regalimava l'aigua pel la pell relliscosa i brillant que tenen, en un segon ja s'estaven submergint una altre vegada. I així es com ells anaven fent el seu dia a dia, nadant d'un lloc a l'altre.

El dofí, com be diu el títol, es un animal que es relaciona amb els humans, es alegre i juganer, i quan està content salta i fa més sorolls. Això que he explicat, ho podem comprovar si anem al zoo de Barcelona, a l'espectacle de dofins que s'hi fa. Hi ha un noi o una noia, que els coneix i els fa fer acrobàcies i com a recompensa els hi dona peix fresc. També els acarcia i ells es deixen. Després tenen la part final de l'espectacle on el noi els hi dona un ram de flors i el dofí després de fer alguns salts, l'hi porten a una noia del públic que està esperant-lo. Es pot veure, com abans ja he dit, que tenen una gran capacitat de relació i tenen un esperit totalment juganer.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada